Sej - se Gråsej:
Gråsej, Pollachius virens,
kaldes også bare sej. Det er en stor torskefisk, der lever i saltvand. Den har
underbid og ingen - eller en meget lille - skægtråd. Farven er grøngrå med lys
til hvid side- og buglinie.
Sejen kan blive over en meter
lang, men fanges sjældent større end 70 cm, som er størrelsen på en fuldvoksen
fisk.
Sejen har gråhvidt, magert kød,
der minder om torskens. Ofte bruges den derfor som tørfisk, det vil sige saltet
og tørret til stok- eller klipfisk. Norge tegner sig for en stor del. Tidligere
blev den saltet, røget, skivet ud og farvet lyserød, før den, nedlagt i olie,
endte sine dage som konserves under navnet »sølaks«. Det bruger man nu
hellefisk til.
Sejen kan bruges helt som
torsken, men det skal med, at den næsten er bedre end torsk i fiskefars. Sej
fås med mellemrum hele året, men er bedst fra juni til oktober/november.
Se de bedste opskrifter med Sej
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------