Pift din ris op med denne fantastisk sherry, og få et
dejligt tilbehør der passer til alle de retter, hvor du normalt serverer løse
ris, her er den lette opskrift.
Til 4-6 pers
# Ingredienser
2 spsk olie
1 stort rødløg, fint
hakket
1 stort fed hvidløg,
presset
400 g runde ris
2¼ dl amontillado-sherry
1 liter varm hønsebouillon
1 knsp cayennepeber
salt og peber
* Tilberedning
1 Varm olien i en
lav, tykbundet gryde.
Tilsæt løg og svits
i 3 min, tilsæt derefter hvidløg og
svits i yderligere 2
min, eller til løget er blødt, men ikke brunet.
2 Skyl risene, til
vandet er klart.
De afdryppes og
hældes i gryden. Rør, til de er dækket af olie.
Tilsæt al sherryen
bortset fra 2 spsk og lad det koge.
Hæld bouillon ved
sammen med salt, peber og cayennepeber og
bring det i kog.
Dæmp varmen og lad
det simre i 20 min uden låg og uden at røre,
til det meste af
bouillonen er absorberet, og
der kommer små
huller i overfladen.
3 Sluk for varmen
under risene, dryp resten af sherryen over,
læg låg på og lad
det stå i 10 min, til al væden er absorberet.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------