Ajo Blanco er en spansk kold cremet suppe, der er smagt til med sherry.
I denne gode opskrift serveres suppen også med løg, markchampignon og lidt
persille - det er lækkert
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time
# Ingredienser
50 g smør
1 stort løg
500 g markchampignon
2S g hvedemel
1 liter hønsekødsuppe evt. bouillon af terning
1 dl sherry
2 dl piskefløde
salt, hvid peber
½ bdt persille
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en stor gryde.
Pil løget og hak det fint.
Svits det i smørret, til det er klart.
2. Rens svampene og skyl dem hurtigt under den kolde hane.
Dup dem tørre i køkkenrulle.
Hak dem fint.
Kom dem i gryden og lad dem svitse med i 2 min.
3. Drys melet over og rør godt om.
Spæd med suppen og bring den i kog.
Skru ned for varmen, læg låg på og lad suppen simre i 10 min.
4. Rør sherry og fløde i og varm suppen igennem.
Smag den til.
5. Drys med hakket persille lige inden serveringen.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Se alle opskrifter på suppe HER
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.