Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøles: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4-6 personer
# Ingredienser til
Sherryfromage
1 æg
2 æggeblommer
50 g sukker (ca. 4 spsk)
6 blade husblas
1 dl sød sherry
2½ dl piskefløde
Pynt: 50 g mørk chokolade og evt. 1 dl piskefløde
*
Sådan laves Sherryfromage
1. Pisk æg og æggeblommer luftigt med sukkeret.
2. Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
Knug vandet af og smelt husblasen over vandbad, se Bain-marie.
Rør sherryen i.
Rør den håndvarme sherry-husblasblanding i æggesnapsen under
stadig omrøring.
Fortsæt med at røre, til massen begynder at stivne.
3. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen.
Hæld fromagen i en glasskål eller portionsglas og stil den koldt,
mindst 1 time.
Anretning:
Hak chokoladen groft og drys den over fromagen.
Pynt evt med lidt flødeskum straks før servering.
Tips: Fromagen kan også pyntes med blåbær eller hakkede
nødder.
Nødder og chokolade kan også »lægges imellem« to lag fromage.
1 spsk cognac rørt i fromagen giver en kraftigere smag.
Brug sherry af oloroso- eller creamtypen, den er henholdsvis
halvsød og sød.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Fromage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------