Sherryfromage er en
gammel kending. Den kan pyntes med hakkede nødder og chokolade som her. God
opskrift, let at lave og dejlig smag
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
15 min. Køletid: 1 time
# Ingredienser
6 blade husblas
1 æg
2 æggeblommer
40 g (½ dl) melis
1½ dl sherry
5 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
25 g valnødder
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
2. Pisk det hele æg
og æggeblommerne med sukker til en tyk æggesnaps.
3. Knug husblassen
og smelt den over vandbad i det vand, der hænger ved.
Lad det afkøle og
rør sherryen i.
4. Pisk fløden til
skum.
5. Rør
husblas-sherryblandingen i æggesnapsen og stil fromagen koldt.
6. Når den er
halvstiv, vendes halvdelen af flødeskummet i, og desserten hældes i en vædet
randform.
Sæt fromagen i
køleskabet, til den er helt stiv.
7. Dyp formen i
kogende vand og vend fromagen ud på et fad.
Fyld hullet med resten
af flødeskummet.
Pynt med grofthakket
chokolade og nødder.
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at
koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (Pyrex)
skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt
brænde sig alvorligt!