Frokost Forret. Arbejdstid: 30 min. Frysning: 5 døgn Trækketid: mindst 1 døgn. Middelsvær at lave. Lav pris. 6-8 personer.
# Ingredienser til
Sild, gravet
6 store ferske sild
Krydderblanding:
1 spsk sukker
1 spsk salt
1 tsk peber
1 bdt dild
Endvidere:1 bdt dild
*
Sådan laves Sild, gravet
1. Skyl sildene og skrab dem for slim og skæl. Rens sildene og
udben dem.
Se Sild,
rensning og udbening af.
2. Pak sildene i frysefolie og læg dem i fryseren 5 døgn, så
risikerer man ikke sildeorm.
De ødelægges ikke ved gravningen.
3. Lad sildene tø igennem. Tør dem godt ind- og udvendigt.
4. Bland salt, sukker og peber. Skyl dilden, tør den godt og
hak den.
5. Tryk saltblandingen godt fast på sildenes kødside og fordel
dilden herover.
Læg sildene i et fad, kødside mod kødside.
Læg plastfolie over og prik hul i denne, så der kommer luft til
sildene, eller dæk med pergamentpapir.
Læg et let pres over, fx en marmorplade eller en lille flad asiet
med en konservesdåse ovenpå.
6. Stil sildene koldt mindst 1 døgn, vend dem en gang undervejs.
7. Skrab de gravede sild let fri for krydderier og dild.
Del hver sild i 2-3 skrå stykker, inden de anrettes på et fad
med frisk dild.
De kan også skæres i skrå skiver fra halen ligesom makrel, se
Makrel, gravet.
Tips: Server sildene med Fuldkornsrugbrød,
Kernerugbrød eller Surbrød samt Gravlakssauce.
Til frokost passer det fint med nye kartofler.
Det er vigtigt, at sildene står koldt.
Rester, der har stået i stuetemperatur, skal kasseres, og silden
skal spises inden for det første døgn, selvom den opbevares koldt.
Til gravningen kan bruges færdigfrosne sildefileter, men de er
ofte ret små.
Dilden kan blandes med lidt finthakket frisk fennikel.
Sådan laves Sild, gravet
1. Pak de udbenede sild i frysefolie og læg dem i fryseren 5
døgn, så risikerer du ikke sildeorm.
De ødelægges ikke ved gravningen.
Lad sildene tø igennem og tør dem godt.
2. Bland salt, sukker og peber.
Skyl dilden, tør den og hak den.
Tryk saltblandingen godt fast på sildenes kødside og fordel dilden
herover.
3. Læg sildene i et fad, kødside mod kødside.
Læg plastfolie over og prik hul i denne, så der kommer luft til
sildene, eller dæk med pergamentpapir.
4. Læg et let pres over.
Stil sildene koldt mindst 1 døgn, vend dem en gang undervejs.
5. Skrab de gravede sild let fri for krydderier og dild.
6. Del hver sild i 2-3 skrå stykker og anret dem på et fad med
frisk dild.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------