Til julefrokosten skal der naturligvis være nogle lune retter. Denne cremede ret er lavet på sild med ansjosfyld. Hurtigt, let og lækkert
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20-25 min. 6 portioner
#Ingredienser
1 kg hele sild eller 600 g rensede
125 g ansjosfileter
1 bundt purløg
1 bundt dild
2 spsk sennep
½ dl fløde
evt. salt og peber
½ spsk rasp
* Tilberedning
1. Rens og udben sildene. Skyl dem.
Hak ansjoser og purløg.
Rør det sammen til fyldet.
2. Fordel fyldet på sildene og rul dem sammen.
Læg rullerne tæt sammen i et ovnfast fad.
3. Hak dilden og bland den med sennep, fløde og
evt. salt og peber.
Hæld blandingen over sildene. Drys lidt rasp henover.
4. Sæt fadet i en 225 °C varm ovn, 20-25 min.
Server med kogte pillekartofler og knækbrød.
Sildefad med ansjoser:
Pr. portion: Energi: Kcal 319 = kj 1331
Kulhydrat 4 g Protein 20 g Fedt 25 g (70%) Fibre 0 g
• Sild er rigt på kalium.
• Anvend fløde med 15% fedt.
FRYSNING
Lav gerne en stor portion og frys ned portionsvis.
Frys ind og tag frem til frokost, middag eller natmad.
Tips:
At rense en sild:
Klip hovedet af.
Lad saksen følge kanten på bugen så
indvoldene kan tages ud.
Fjern rygbenet med tommelen.
Klip rygfinnen af.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.