Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Koge- og trækketid: ca 10 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, kogte
1 kg ferske sild
Kogelage:
5 dl vand
½ dl eddike
1 løg
1 gulerod
1 bdt persille
1 porre
1 laurbærblad
8 hele peberkorn
2 tsk salt
*
Sådan laves Sild, kogte
1. Skrab sildene og befri dem for indvolde, de skal ikke udbenes,
se Sild,
rensning og udbening af, eller bed fiskehandleren rense fisken.
2. Bland vand og eddike i en gryde. (Undgå aluminium pga. rettens
syreindhold).
Tilsæt de rensede, delte grønsager, laurbærblad, peberkorn og
salt.
3. Læg sildene i kogelagen og varm dem langsomt op.
Skum lagen og lad sildene koge svagt under låg 5 min.
Tag gryden fra varmen og lad sildene trække i kogelagen ca 5
min.
4. Tag sildene op med en hulske og lad dem dryppe af.
Læg dem på et varmt fad og server straks.
Server kogte kartofler, Citronsauce, legeret,
Dildsauce, varm, Kaperssauce, varm eller Persillesauce til.
Tips: Sildene kan udbenes før kogningen, se Sild,
rensning og udbening af.
Rul sildene sammen fra hale mod hoved evt om hakket dild, persille
eller estragon.
Fæstn dem med en tandstikker eller sæt dem tæt i en fladbundet
gryde.
Hæld den kogende lage over og hold dem omkring kogepunktet ca
3 min.
Tag gryden fra varmen og lad sildene trække ca 5 min.
Hvidvinskogte sild:
Erstat halvdelen af vandet til kogningen med halvtør hvidvin
(eddike er overflødig her) og krydr evt lagen yderligere med en kvist timian. Følg
fremgangsmåden ovenfor.
Alle de her nævnte former for kogt sild kan med fornøjelse nydes
kolde, gerne i den kraft, de er kogt i. Den bliver til den fineste sky.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------