Foldede sildefileter
stegt i ovnen, i en flødesauce med hvidløg og krydderurter, smager virkelig
herligt. De fleste krydderurter passer til sild, så vælg helt enkelt dem du
allerede har i huset.
Tid: 35-40 min,
heraf 25 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
600 g sildefileter
1½ tsk salt
¼ tsk sort peber
1 dl hakkede
krydderurter
(mynte, persille, timian, purløg)
1 fed hvidløg
2 dl fløde 13%
eller 1 dl
piskefløde + 1 dl mælk
* Fremgangsmåde
1. Skyl
sildefileterne og læg dem med skindsiden nedad på et stykke smørrebrødspapir.
2. Drys salt, sort
peber og ca halvdelen af krydderurterne over.
3. Fold sildene
sammen og læg dem i et ovnfast fad.
4. Drys resten af
krydderurterne over og pres hvidløget på.
Hæld fløde eller flødemælkeblandingen over.
5. Steg sildene i
ovnen ved 200 °C i ca 25 min.
6. Server sildene
med kogte kartofler, knækbrød og en blandet råkostsalat.
Tips: Fordel sildene i fire portionsforme og
tilbered dem som ovenfor.
Velegnet til at
fryse ned i små frokost portioner.
Se alle de bedste opskrifter med Sild eller
andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------