Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 6-8 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, stegte
1 kg ferske sild
50 g (rug)mel (1 dl)
salt og peber
Til stegning: 50 g smør
*
Sådan laves Sild, stegte
1. Skrab sildene fri for slim fra hoved mod hale, og for skæl
fra hale mod hoved.
Klip rygfinnerne af.
Udben evt sildene, se Sild,
rensning og udbening af.
Skyl dem kort i koldt vand og tør dem.
Giv hver sild 2-3 snit i ryggen, så åbner de sig ikke så let
under stegningen.
2. Vend sildene i salt- og peberblandet mel.
3. Lad smørret bruse af på en pande og steg sildene 3-4 min på
hver side ved ret god varme efter størrelse.
4. Læg sildene på et varmt fad og lad dem hvile kort og utildækket,
så bevarer de sprødheden.
5. Skyl og hak persillen.
Drys den over fisken i serveringsøjeblikket eller server den
til.
Server nye kartofler eller pillekartofler til sammen med brunet
smør, hakket persille og citronbåde.
Løg,
bløde eller Løgsauce,
hvid er også velegnet tilbehør.
Tips: Pandesmørret kan erstattes af Persillesauce, Maître
d'hotel smør, Dildsauce,
varm eller Citronsauce,
legeret.
Sild, grillstegte:
Pensl sildene med olie, krydr med salt og peber og dryp med lidt
citronsaft.
Anbring dem i fiske-stegenet (eller på rist) og grill dem 3-4
min på hver side ved god varme, dvs. ret tæt på grillelement eller glødelag.
Sild i folie:
De penslede, krydrede sild pakkes i folie, gerne med krydderurter,
og ristes møre under eller på grillen.
Så er de ikke rigtigt grillede, fordi de ikke får varmen på samme
måde (de dampes nærmest) og heller ikke smagen af røg.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------