Et par almindelige skinkeschnitzler er stegt med hvidløg og
salvie og serveret med en "hot" æblekompot - nemt og lækkert.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stege/bagetid: 25 min. Ikke
fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen
# Ingredienser til Skinkeschnitzel med æblekompot:
2 skinkeschnitzler (1 cm tykke, a ca. 125 g)
1 fed hvidløg
4 friske salvieblade
4 tandstikkere
10 g smør
Ovnstegte kartofler:
500 g store kartofler
½ spsk olie
salt og peber
Æble-chilisauce:
2 æbler
1 frisk chili
1 dl æblejuice
1 bdt forårsløg
1 tsk sukker
*
Sådan laver du Skinkeschnitzel med æblekompot:
Tænd ovnen på 225 °C.
Skrub kartoflerne og skær dem i både.
Vend dem med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade
med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 25 min.
Del hver schnitzel i to stykker, og bank dem tynde med en
kødhammer.
Drys med salt og peber, læg en skive hvidløg og et
salvieblad på hvert kødstykke og rul sammen.
Luk med tandstikkere. Steg rullerne i smør 6-8 min.
Vask æblerne og skær dem i terninger.
Kog dem sammen med renset, fintsnittet chili og æblejuice,
til æblerne er møre.
Tilsæt fintsnittede forårsløg og smag til med salt og
sukker.
Æble-chilisaucen kan serveres varm eller kold.
Pr. person: 2210 kJ/525 kcal
Kilde: Hjemmets bedste MAD