"Milanese"
betyder at kødet paneres inden det steges. Her bruges der også parmesanost. Her
er en virkelig lækker ret med ris, det er altid godt!
Tid: 1 time. 4 pers.
# Ingredienser
4 skiver
skinkeschnitzler (500-600 g)
2 spsk smør eller
margarine
PANERING:
1 æg
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 dl reven
parmesanost
SAUCE:
1 løg
½ spsk smør eller
margarine
100 g røget skinke
1½ spsk tomatpuré
1 spsk paprika
1½ spsk hvedemel
4 dl grønsagsbouillon
(terning + vand)
1 tsk kørvel
1 fed hvidløg
½ tsk salt
¼ tsk peber
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
saucen. Pil løget og hak det. Svits det i fedtstoffet.
2. Tilsæt finthakket
skinke, tomatpuré og paprika.
Drys melet over.
Spæd med bouillon
under omrøring. Tilsæt krydderier.
Lad saucen koge 10 min
3. Pisk ægget
sammen. Bland hvedemel, salt og peber.
Vend kødskiverne
først i melet, så i det piskede æg og til slut i parmesanosten.
4. Smelt fedtstoffet
på en pande.
Når det er
stegeklart lægges kødet på og det steges 4-5 min på hver side.
Skru ned så det ikke
bliver branket.
Fyld ikke panden for
meget, for så køles den af og kødet bliver ikke brunt.
5. Server med saucen
samt løse ris og en grøn salat.
Skal det være rigtig
"italiensk", serverer du kødet på et leje af friskkogt pasta.
Tips: Tomatsaucen kan erstattes med champignonsauce
krydret med persille og hvidløg.
INFO: Kalvekød Milanese, eller kalvekød alla Milanese, er en
italiensk ret i Milanos Lombardiske køkken og et populært udvalg af cotoletta.
Det er traditionelt tilberedt med en kalvekød ribskotelet eller skinkeschnitzel og gjort til en paneret
bøf, stegt i smør.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------