Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, svær: 20 min. Stegetid i alt: 1½-1¾ time. Skal hvile: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Skinkesteg
1½ kg fersk skinke (uden ben, men med svær)
groft salt og peber
2 laurbærblade
4 dl vand
1 løg
1 gulerod
Sauce:
3 dl stegesky
½ dl vand
1 spsk maizenamel eller 1½ spsk hvedemel
evt. kulør
*
Sådan laves Skinkesteg
1. Sæt ovnen på 250 °C.
Befri skinken for eventuelle sener og hinder.
Rids sværen med en skarp kniv ned til kødet.
Slagteren gør det gerne.
Skær ikke i selve kødet, udpiblende saft kan gøre sværen
blød.
2. Læg stegen med sværen nedad i en kold bradepande og hæld
så meget kogende vand ved, at sværen lige netop er dækket.
Sæt stegen på nederste ovnrille og »kog« sværen 20 min.
3. Tag kødet op og kassér vandet.
Læg stegen i bradepanden, evt på rist, med sværen opad.
Krydr med salt og peber og stik stykker af laurbærblad ind
hist og her.
4. Dæmp varmen til 160 °C.
Sæt stegen på nederste rille.
Hæld vandet ved og kom de istandgjorte, delte grønsager i.
5. Lad stegen stege 1¼-1½ time.
Suppler med vand, hvis der fordamper for meget.
6. Hæld stegeskyen fra bradepanden over i en skål.
Sæt ovntemperaturen op til 250 °C.
Brun sværen sprød i ca 15 min. for åben ventil eller med
ovnlågen på klem.
Tag stegen ud og lad den hvile ca 10 min.
7. Skum skyen for fedt og si den over i en gryde.
Rør (Maizena)melet sammen med vandet og rør det i gryden.
Lad saucen koge igennem og smag til med salt og peber.
Farv evt med et par dråber kulør.
8. Læg kødet på et bræt, skær det i skiver og server straks.
Server den varme sauce til.
Server Brune
kartofler, Rødkål,
dansk eller Rødkålssalat
og evt Rønnebærgelé
eller Paradisæblegelé
til.
Tips: Er stegens spæklag tykt og sværen lys og blød,
er det ikke nødvendigt at koge sværen.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------