Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Skipperkål
500 g magert kogeflæsk eller svinebov
6 dl vand eller lys bouillon
2 tsk salt
1 tsk karry
1 spsk smør eller olie
5 hele, hvide peberkorn
500 g hvidkål
750 g kartofler
3 gulerødder
2 porrer
1 bdt persille
*
Sådan laves Skipperkål
1. Skær kødet i ca 1 cm tykke skiver.
Læg dem i en gryde og hæld vand ved.
Bring det i kog uden låg.
2. Skum suppen, når den koger og tilsæt salt og peberkorn.
Lad kødet koge ved svag varme under låg ca ½ time.
3. Fjern de yderste grove kålblade. Skær kålen i 2-3 dele.
Fjern stokken og snit kålen groft.
Skræl kartofler og gulerødder.
Skær kartoflerne i ikke for tykke skiver og gulerødderne i mønter.
Skær rodskiven og det øverste grønne af porrerne.
Skyl porrerne godt under rindende, koldt vand.
Skær porrerne i ca ½ cm tykke skiver.
4. Varm smørret (olien) i en stor gryde og svits karryen
heri, så frigøres smagen bedst.
Kom grønsagerne i gryden, læg flæsket i og si suppen fra
flæsket over.
5. Lad retten mørne under låg i ca ½ time.
Server direkte fra gryden og drys med persille eller server
den til.
Server rugbrød og sennep til.
Tips: Porrerne kan suppleres med eller erstattes af
løg.
Retten kan tilberedes i ovn:
Læg alle ingredienserne lagvis i et ovnfast fad med låg.
Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca 2 timer.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------