Disse gode og sprøde kartofler tilberedes i ovnen. Med olie og gode krydderier bliver det godt tilbehør til kød- og fiskeretter. Billigt og
godt
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 mellemstore, kartofler evt røde
1 tsk olie
½ tsk reven citronskal
¼ tsk stærk chilisauce. fx Tabasco
½ tsk salt
¼ tsk groft kværnet sort peber
½ tsk tørret timian
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 225 °C.
Pensl et stykke bagepapir med olie og
læg det i en lille bradepande.
2. Skyl og skrub kartoflerne.
Skær dem med skallen på i ca. 3 mm tykke skiver.
3. Bland olie, citronskal og chilisauce i en stor skål.
Tør kartoffelskiverne af og vend dem i blandingen.
Bland de tørre krydderier og strø dem over
kartoffelskiverne,
vend kartoffelskiverne nogle gange, så krydderierne fordeler
sig jævnt.
4. Fordel kartoffelskiverne i et jævnt lag på bagepapiret og
sæt fadet i ovnen.
Steg dem gyldne, ca. 20 min. Vend en gang.
Læg de sprøde kartofler i en serveringsskål og server
straks.
VARIATION
Lav en sprød gratin: læg kartoflerne i en smurt bageform.
Dæk med 2 tyndt skivede tomater og drys 2 spsk reven
parmesanost over.
Bag ca. 20 min, eller til kartoflerne er gennemstegte.
Server straks.
Skivede peberkartofler:
Pr. portion: Kalorier 113 = Kilojoule 491
Kulhydrat 24 g Protein 2 g Fedt 1 g (8%) Fibre 3 g
• Kartofler indeholder kulhydrater og C-vitamin.
• Kartoffelskallen er fiberrig.
Tips:
Erstat timian med kommen, så får din ret
en spændende smag af Mellemøstens køkken.
Anvend gerne stødt kommen i stedet for hele frø.
Tilbered kartoflerne dagen i forvejen og opbevar dem
i køleskabet.
Ved spisetid spreder du dem ud på et stykke bagepapir
og steger dem ved 225 °C, til de er gyldne og sprøde.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..