Skorzonerrødder har en fin, mild smag, som minder om asparges. De er lette at anvende i mange
forretter og småretter - gerne sammen med en god sauce.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
750 g
skorzonerrødder
1 liter vand
1 dl mælk
1 tsk salt
1 appelsin
50 g mandler
1 bæger yoghurt
naturel
½ tsk salt
½ dl finthakket
persille
* Fremgangsmåde
1. Skræl
skorzonerrødderne og læg dem efterhånden i en stor skål med
vand og eddike (1 spsk eddike til 1 liter
vand) så undgår du at de bliver mørke.
2. Skær
skorzonerrødderne i ca 1 cm tykke skiver på skrå.
3. Kog
skorzonerrødderne i ca 8 min i 1 liter vand med 1 dl mælk og 1 tsk salt.
4. Skyl appelsinen
godt i lunkent vand.
Riv skallen af
appelsinen og pres saften fra.
5. Hak mandlerne
groft. Bland yoghurt, appelsinskal,
2 spsk appelsinsaft,
mandler, salt og persille til en sauce.
6. Fordel
skorzonerrødderne på fire asietter
og læg et par
skefulde appelsinsauce over.
7. Pynt med nogle
fine salatblade og en appelsinskive.
Server med ristet brød.
Tips:
Varier ved at lægge
saucen som et spejl på asietterne med skorzonerrødderne ovenpå.
Se alle de bedste opskrifter med Skorzonerrødder
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------