Skorzo'nérrod, Scorzonera hispanica, kommer af det italienske scorza, der betyder bark, og nera, der betyder sort. På dansk hedder den også fattigmandsasparges. Det er en flerårig urt med lange, sorte, pæleformede rødder, som har næsten hvidt kød. Skorzonerrødder skal skrælles.
Herved afgiver de en let klæbrig substans og lidt farve. Det er derfor bedst at
skrælle dem med handsker på. De skrællede rødder mørkner ved mødet med luften.
Læg dem efterhånden i en skål med vand, tilsat lidt citron eller eddike.
Skorzonerrødder indeholder et stivelsesstof - inulin, ikke at forveksle med
insulin - der tåles af sukkersyge.
Sæsonen er efteråret, og skorzonerrødderne kan bruges som
enhver anden rodurt, kogt, smørdampet, stuvet, gratineret, friteret, kogte,
kolde i marinade m.m.
Skorzonerrødder kan fryses. Holdbarhed 6 måneder. Frysningen
ændrer dem og kogetiden skal forkortes, når de har været frosset.
Se de bedste opskrifter med Skorzonerrod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------