Prøv Duer i appelsinsauce, her med små, sprøde kartoffelfrikadeller, Farserede skovduer og Duer med æblefyld eller Stegte duer - se alle 4 og vælg så den bedste
Klik og se
opskrifterne:
Stegte skovduer
Farserede skovduer
Duer med æblefyld
Duer i appelsinsauce
Tips: Blishøns og
råger forhandles altid flåede. Det er noget af det billigste fuglevildt og
meget velsmagende. Beregn 1½ råge eller 2 blishøns pr. person. Steg dem som
duer.
Stegte skovduer
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 45 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
4 unge skovduer
salt og peber
4-6 knuste enebær
100 g smør
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk cognac
* Tilberedning
1. Drys du istandgjorte
duer indvendig med salt og peber og enebær.
Brun dem i rigeligt
smør.
Tilsæt bouillonen og
steg dem 15 min. på hver side.
Tag duerne op og
tilsæt piskefløde sammen med cognac.
Lad det koge ganske
kort og smag skyen til.
Jævn evt. med
maizenamel udrørt i lidt fløde.
2. Server skovduerne
hele eller halve med kartofler eller lun flûte, gelé samt en salat.
Gå til toppen af siden
Farserede skovduer
# Ingredienser
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 1¾ time. Ikke fryseegnet
4 unge skovduer
salt og peber
Fars:
4 skalotteløg
150g bacon
150 g finthakket
kalvekød
1 æg
1 spsk rasp
3 spsk hakket
persille
1 tsk rosmarin
1 tsk merian
Endvidere:
75 g smør
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
maizenamel
2-3 tsk gelé
* Tilberedning
1. Gnid du istandgjorte
duer indvendig med salt og peber.
Pil og finhak
skalotteløgene og skær bacon i små tern.
Svits
baconterningerne i en gryde og rist de hakkede skalotteløg heri.
Tag det op af gryden
og lad det svale.
Bland det med det
hakkede kalvekød.
Rør ægget i sammen
med rasp og krydderier.
Smag farsen til.
2. Fyld farsen i
duerne og luk for åbningen med kødnåle.
Brun duerne på alle
sider i smørret i en stegegryde.
Dæmp varmen og
tilsæt bouillonen.
Lad duerne stege
under låg i 45-50 min.
3. Tag duerne op af
gryden og hold dem varme under folie.
Hæld piskefløden i
og bring skyen i kog.
Jævn med maizenamel udrørt i lidt fløde og smag til med gele, salt og peber.
4. Server duerne i
halve og hæld lidt af den varme sauce over.
Server fx stegte kartofler til, sammen med tyttebær eller tranebærsyltetøj samt
glaserede løg.
Gå til toppen af siden
Duer med æblefyld
Fyld du rensede duer
med lidt smør samt skrællede, kvarte madæbler.
Luk åbningen med
kødpinde og steg dem som ved Stegte duer.
Server duerne med
små smørvendte persillekartofler samt en af de gode salater til vildt:
Blandet salat, Champignonsalat, Fennikelsalat
og Vintersalat.
Gå til toppen af siden
Duer i appelsinsauce
Rist 100 g
baconstrimler i en gryde.
Tag dem op og brun
duerne i baconfedtet.
Hæld 2 dl hvidvin og
saft fra 3 appelsiner i samt strimlet skal fra 1 appelsin.
Krydr med salt og
peber.
Steg duerne under
låg.
Spæd skyen med lidt fløde og jævn med lidt maizenamel.
Smag til og server
duerne i appelsinsaucen.
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en
grøn salat HER
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info og Rensning af
fuglevildt
Gå til toppen af siden