Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time Skal trække: 2-3 timer Stegetid: 45 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Skovduer, farserede
4 unge skovduer
salt og peber
Fars:
4 duelevere
4 kråser
100 g spæk
100 g skært svinekød
3 skalotteløg
2 spsk cognac
1 æg
1 tsk friskhakket persille
1 tsk friskhakket timian
Endvidere:
1 dl portvin
75 g smør
1 dl piskefløde
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Skovduer, farserede
1. Gør skovduerne i stand, hvis det ikke er gjort. (Se And).
Krydr duerne ud- og indvendigt med salt og peber.
2. Læg duerne i en skål, der netop rummer dem.
Hæld portvinen over.
Lad duerne trække svalt og tildækket 2-3 timer.
Vend dem et par gange undervejs.
3. Tag duerne op af portvinen og dup dem tørre. Gem
portvinen.
4. Skær duelevere, kråser, spæk og svinekød i fine
terninger.
Pil og hak løgene.
Blend kød/løg blandingen eller hak en gang gennem
kødhakkemaskinen.
5. Lun 2 spsk cognac.
Hæld den over ingredienserne til farsen, og sæt en tændstik
til.
Lad flammerne dø ud.
6. Kom æg, salt og peber i kødet.
Rør godt og bland de hakkede krydderurter i.
Dæk farsen til og stil den svalt, til den skal bruges.
7. Fordel farsen i duerne.
Hold dem sammen med kødnåle eller sy for åbningen med
ufarvet bomuldsgarn.
Bind vinger og lår ind til kroppen.
8. Varm smørret i en stegegryde og brun duerne på alle
sider.
Hæld portvinen ved, lad den koge et par min. uden låg for
god varme, så smagen koncentreres og alkoholen fordamper.
Lad herefter duerne snurre under låg og ved svag varme ca en
time.
Vend dem undervejs. Stik ind i farsen.
Når stegegaflen kommer tør ud og låret løsner let, er duerne
færdige.
Tag duerne op og hold dem varme, tildækket med alufolie og
et viskestykke.
9. Hæld fløden i gryden og lad saucen koge ind, til den
tykner.
Krydr med salt og peber og server straks.
Server små pillekartofler og grønsager til.
Fx Grønsager,
marinerede, Grønsager,
smørdampede eller Courgette-tomatfad.
Tips: Har saucen svært ved at tykne til passende
konsistens, kan den jævnes med ½ spsk hvedemel udrørt i lidt koldt vand eller
fløde.
Farsen kan tilsættes et par istandgjorte, smørristede,
hakkede svampe.
Det kan være svært at se på kødet af en slagtet og plukket
due, hvor gammel den er, men for det meste sælges de med hovedet på.
Næbbet skal være blødt og bøjeligt, det samme skal
brystbenet.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Skovdue
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------