Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time. Ovntid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Skovduer med ferskner
4 unge skovduer
salt og peber
4 modne ferskner
50 g smør
4 dl vand
Sauce:
1 spsk sukker
2 tsk vineddike
4 dl duebouillon
30 g smør
Til stegning af ferskner: 25 g smør
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Skovduer med ferskner
1. Gør duerne i stand, hvis det ikke er gjort. (Se And).
Krydr duerne ud- og indvendigt med salt og peber.
Bind vinger og lår ind til kroppen med ufarvet bomuldsgarn.
2. Skold og flå fersknerne.
Del dem og befri dem for sten.
Læg de 2 ferskner (4 halve) til side og hak de 2 andre i små
firkanter.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Varm smørret i en stegegryde, der kan tåle at gå i ovnen.
Brun duerne på alle sider.
Læg dem med brystet opad, sæt gryden i ovnen og steg duerne
20-25 min.
Kødet skal være rosa, men endelig ikke råt.
4. Tag gryden ud af ovnen og og tag duerne op.
Skær brystet med brystben fra ryg og lår.
Hold duebryststykkerne varme, dækket med alufolie og et
viskestykke.
Duebouillon:
5. Læg lår, vinger og rygben tilbage i gryden.
Brun det lidt igen under vending, og tilsæt 4 dl vand.
Lad det snurre ved svag varme og uden låg 10 min. Si det.
Sauce:
6. Smelt sukkeret i en lille gryde og kom de hakkede
ferskenstykker i.
Lad dem mørne ved svag varme et par min.
Tilsæt vineddiken og lad den fordampe for god varme uden
låg, få min.
Kom duebouillonen i og lad saucen koge op. Tag gryden fra
varmen.
Del det kolde smør i mindre stykker og pisk det i ad et par
gange.
Krydr med salt og peber.
Hold saucen varm. Den må ikke koge, efter at smørret er
tilsat.
7. Smelt de 25 g smør på en pande og steg de halve ferskner
kort.
Anretning:
8. Skær brystkødet fri fra benet, skær det i et par skrå
stykker og læg dem tilbage i brystfacon på varme tallerkener.
Hæld lidt af den varme sauce over og server resten til.
Læg en halv stegt fersken på hver tallerken.
Spis små pillekartofler, Flûtes, Kartoffel-urtefad, Kartofler Darphin eller
Annakartofler
til.
Tips: Friske skovduer skal som regel bestilles hos
fiske- og vildthandleren.
Skovduer fås friske i jagtsæsonen (1.8.- 31.12.).
Udenfor sæsonen fås de frosne. Beregn en hel due pr. person.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Skovdue
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------