Vil du gerne lave en saftig og perfekt steak i dit eget køkken?
Her er hemmeligheden til, hvordan du trin for trin kan få en lækker steak med
skøn sauce
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 nakkekotelet fra gris
½ tsk groft knuste peberkorn
1 fed hvidløg
½ tsk salt
1 tsk merian
1 tsk timian
1 tsk reven citronskal
3 spsk olie
Til saucen:
50 g bacon eller røget flæsk
1 løg
1 lille porre
1 skive emmentaler
fintklippet purløg
* Tilberedning
Gnid nakkekoteletten med de groft knuste peberkorn.
Stød hvidløg med salt i en morter og bland det med merian,
timian, reven citronskal og olie.
Pensl nakkekoteletten med krydderblandingen.
Steg koteletten på en hed pande på begge sider.
Tag den af og hold den varm.
Skær baconen i små terninger og rist dem på panden.
Hak løget groft, gør porren i stand og skær den i ca. 5 cm
store stykker.
Kom grønsagerne på panden til baconen og svits dem ved jævn
varme.
Krydr grønsagsblandingen med salt og peber og anret den oven
på koteletten.
Læg osteskiven over.
Gratiner koteletten i en varm ovn eller under grillen.
Drys med fintklippet purløg ved serveringen.
Server evt Nordsø sauce,
Provence
sauce eller Svampe
garniture til.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.