Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Små friterede ostekugler med
krydderurter
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus tid
til fritering
# Ingredienser
olie til fritering
2 æggehvider
5 stilke krydderurter, fx persille, purløg
120 g manchego-ost
75 g friske brødkrummer
salt og peber
paprika
* Tilberedning
1. Olien varmes op til 180 °C.
Imens piskes æggehviderne stive i en skål, men de skal ikke
være alt for stive.
2. Krydderurterne skylles og rystes tørre.
Så hakkes de fint.
Osten rives fint og vendes forsigtigt i æggehviderne sammen
med brødkrummerne og de
hakkede krydderurter.
Massen krydres med salt, peber og paprika.
3. Med to teskeer udstikkes der små kugler af massen.
De skal være på størrelse med en valnød.
De kommes straks i den varme olie og friteres på alle sider
i ca 3 minutter, til de er gyldne.
4. Tag ostekuglerne op og lad dem dryppe af på papir fra
køkkenrullen.
Pr. portion ca 213 kcal/895 kj. 11 g protein, 14 g fedt, 10
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
INFO: Manchego er en ost
fremstillet af fåremælk lagret i min 60 dage. Den er produceret i Castilla-La
Mancha-regionen i Spanien. Manchego er en af Spaniens mest kendte ost og kan
købes i de fleste danske supermarkeder. Det er en fast ost, mere hvid end gullig
og har en cremet smag hvor fåret kommer frem afslutningsvis.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------