Disse små frugttærter kendes i Frankrig under navnet »sablés
aux fruits secs«. De er iøjnefaldende smukke på grund af de tørrede frugters
dybe efterårsfarver
Forberedelsestid 20 min + 30 min hviletid. Tilberedning 20
min. Krævende. Til 4 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ
250 g hvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
170 g smør, koldt, i små tern
FRUGTFYLD
280 g sukker
1 stang vanilje, flækket
8 svesker, uden sten
8 tørrede abrikoser
8 dadler, uden sten
1 spsk korender (eller rosiner)
1 gulerod, meget fint snittet
1 spsk hakkede pistacienødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk mandelsplitter
* Tilberedning
1 Stil ovnen på 180 °C.
Mørdej: Sigt mel, flormelis, vaniljesukker og lidt salt ud
på bordet.
Smuldr det kolde smør i melet, til det ligner revet
parmesan.
Saml dejen med let hånd.
Rul dejen forsigtigt ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 5
mm tyk og læg dejpladen i køleskabet mindst 20 min.
2. Frugtfyld: Sukker, vaniljestang og ca. 2½ dl vand koges
op til en sirup.
Tag gryden af varmen og kom den tørrede frugt samt
fintsnittet gulerod i sukkerlagen.
Læg låg på gryden og lad frugten trække 10 min.
Fjern vaniljestangen.
Afdryp frugten, men gem sukkerlagen.
Bring den i kog og kog den ind 5-10 min, til den er
reduceret som en sirup.
3. Tag den afkølede dej fra køleskabet og udstik 4 cirkler
på ca. 10 cm i diameter.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem 10 min, til de er gyldne.
4. Læg de nybagte kagebunde på hver sin serveringstallerken.
Fordel frugtblandingen på kagerne.
Drys med pistacier, sesamfrø og mandelsplitter og dryp sirup
på kagerne til sidst.
Server kagerne straks, inden de bliver bløde.
Serveres evt. med flødeskum eller mascarpone.
Kokketips Hjemmelavet vaniljesukker laver man ved at
opbevare en vaniljestang i en lukket krukke med sukker.
Se alle de bedste opskrifter med Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.