Skøn opskrift hvor hornfiskens lyse kød komplementeres med løg,
timian og bacon sauce.
Serveres med stegte forårsløg
med timian og nye kartofler...
Hornfisk har to sæsoner: april/maj og august/september.
Til 4 personer.
# Ingredienser
1 kg renset hornfisk
med ben
2 tsk salt
½ tsk kværnet peber
100 g rugmel
100 g smør eller
margarine
Sauce:
1 stort løg
200 g bacon
50 g smør
20 g hvedemel
1 spsk friske
timianblade
2 spsk tomatpuré
3 dl vand
3 dl fløde
10 forårsløg
25 g smør eller
margarine
salt og peber
1 spsk friske
timianblade
Tilbehør: Nye
kartofler
* Tilberedning
Skær hornfisken i
passende stykker.
Kom salt og peber i
melet og vend fisken heri.
Brun fedtstoffet på
en pande og steg hornfiskestykkerne gyldne heri.
De skal stege 10-15
min og vendes med jævne mellemrum.
Sauce: Hakket løg og
bacon i terninger svitses i smør i en gryde.
Tilsæt mel og timian
og rør det ind i fedtstoffet
Tilsæt tomatpuré,
vand og fløde og kog saucen i 10-15 min.
Forårsløgene renses
og snittes i 4 cm lange stykker.
Smelt smørret på en
pande og sauter forårsløgene heri, til de er møre.
Tilsæt salt, peber og timianblade og vend det sammen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.