Herligt luftige "æg", som sammen med friske bær og
vaniljecreme bliver en fuldkommen drømmedessert. Dine drømme opfyldes her
• Sneæggene indeholder kun lidt sukker og få kalorier og
bærrene leverer en hel del vitaminer.
Tilberedning 30 min. 6 portioner
# Ingredienser:
3 æggehvider
½ spsk friskpresset citronsaft
1 nip salt
6 spsk sukker
VANILJECREME:
2 æggeblommer
1 spsk kartoffelmel
½ l mælk
½ vaniljestang
PYNT:
100 g hindbær
mynteblade
* Tilberedning:
1. Pisk æggehvide, citronsaft og salt med mixer til fast
skum.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske,
til æggehviden er fast og blank.
Pocher æggehviderne (se Tips).
2. Vaniljecreme:
Pisk æggeblommer sammen med kartoffelmel og lidt mælk.
Del vaniljestangen på langs og skrab de sorte vaniljekorn
ud.
Gem dem.
Bring resten af mælken i kog med vaniljestangen.
Tag vaniljestangen op og pisk den varme mælk ned i
med æggeblommen.
Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under
omrøring.
Rør de sorte vaniljekorn i til slut.
3. Sæt ovnen på grillvarme.
Rens hindbærrene.
Hæld vaniljecremen i ovnfaste portionsskåle og
læg sneæggene ovenpå.
4. Stil portionsskålene med creme og sneæg
under grillen en kort stund, til æggehviden er gylden.
Pynt med hindbær og mynteblade og server straks.
Sneæg med vaniljecreme:
Pr. portion: Energi: Kcal 174 = kJ 730
Kulhydrat 21 g Protein 9 g Fedt 6 g (31 %) Fibre 1 g
Tips:
Pochering: bring vand i kog i en saucepande med låg.
Fyld en sprøjtepose med rund tylle med æggehvide.
Sprøjt små boller på et stykke smørrebrødspapir og
lad siden bollerne glide ned i vandet.
Det må ikke bulderkoge! Sænk varmen.
Læg låget på og lad bollerne simre i 6 min.
Tag bollerne op med en hulske, lad dem løbe godt af
og stil dem til side, så de kan køle af.
Læg bollerne på vaniljecremen og grill i ovnen en kort
stund.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.