Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Snegleragout med hvidvin
1 ds vinbjergsnegle (24 stk.)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 stængel blegselleri
25 g smør
7½ dl (tør) hvidvin (1/1 fl)
Krydderurtebuket:
persille, laurbærblad, timian
Smørbolle:
20 g smør
15 g hvedemel (ca. 1½ spsk)
1 dl fjerkræ- eller kalvebouillon
100 g smør
salt og hvid peber
*
Sådan laves Snegleragout med hvidvin
1. Hæld væden fra sneglene og lad dem dryppe godt af i en sigte.
2. Pil skalotteløgene og hvidløgsfeddet og hak begge dele fint.
Skyl blegsellerien og snit den i tynde skiver.
3. Smelt 25 g smør i en gryde og svits det hakkede løg gyldent.
Tilsæt hvidløget, lad det svitse med et øjeblik, og tilsæt så
den snittede blegselleri.
4. Hæld vinen ved og læg krydderurtebuketten i gryden.
Lad vinen koge ind ved svag til jævn varme uden låg, ca 30 min.
5. Tilsæt bouillonen og lad saucen koge endnu 20 min. ved svag
varme.
6. Gnid smør og hvedemel sammen til en smørbolle og pisk den
i den kogende sauce.
Lad saucen koge godt igennem.
7. Smag til med salt og peber og pisk resten af smørret i, små
stykker ad gangen.
Saucen skal være ensartet mellem hver klat smør.
Fortsæt, til smørret er brugt og saucen glat.
8. Varm sneglene i saucen.
Servering: Fordel sneglene og saucen i varme portionsskåle og
spis dem med ske.
Spis hvidt brød til, fx Landbrød eller Bondebrød, fransk.
Tips: Små, kogte gulerods- og selleriterninger kan være
en del af snegleragouten. Grønsagerne bør ikke overstige ⅓ af mængden i øvrigt.
Se alle de bedste opskrifter med Snegle
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------