Sneppen eller skovsneppen er en vadefugl på størrelse med en due. Lidt mindre eller lidt større, det afhænger af alder og levevilkår.
Fjerdragten er sortbrun-spættet med gyldent, så den er vanskelig
at få øje på i efterårsskoven.
Sneppen skal hænge til modning med hovedet nedad, i modsætning
til de fleste andre vildtfugle. Modningstiden kan vare fra få dage til flere uger,
afhængig af temperatur og fuglens alder. Selv jægere har svært ved at afgøre sneppens
alder. Derfor er det sikrest at følge den under modningen, og her må man støtte
sig til næse og fingre, når man trykker let på fuglen.
Herefter skal den plukkes, hovedet skal dog flås og øjnene udtages,
hvis den skal serveres med hoved og næb, som det er kutyme:
Læg et snit rundt om halsen og kræng skindet af op om fuglens
hoved.
Grav øjnene ud med en lille spids kniv.
Skær fødderne af i leddet.
Læg et lille snit mellem fuglens lår og træk indvoldene ud.
Skær hjerte, lever og kråse frit.
Læg et snit på kråsens flade side, åbn den og kræng indmaden
ud.
Svid fuglene fri for dun over sprit- eller gasflamme.
Tør snepperne. Skyl kun (kort), hvis det er nødvendigt.
Hovedet kan fjernes, hvis det ønskes, men det anses af jægere
for at være en delikatesse, ligesom der også er jægere, der foretrækker at spise
den sarte, delikate fugl med indvolde.
Beregn 1 fugl pr. person. Drejer det sig et par større af slagsen,
kan 2 være nok til 3 personer.
Jagtsæsonen er fra 1.10.-31.12., men snepper kan af og til købes
frosne hos vildthandleren uden for sæsonen. Det er en fugl med en fin fedme, og
skal den fryses, er kortest mulig frysetid ønskelig. Helst ikke over 1 måned.
Se Sneppe
med sneppebrød
Se Sneppebrød
Se alle de bedste opskrifter med Sneppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------