Kalkunbryst
er et flot, fast stykke lyst kød med en mild smag, der minder om kylling. Lad
kalkunbrystet simre stille og roligt og derefter trække færdigt under låg så
bliver det ikke tørt.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Sojastegt kalkunbryst med ananassalat:
1
kalkunbryst (ca. 600 g)
1
spsk olie
½
dl sojasauce
2
fed hvidløg (finthakket)
2
cm frisk ingefær (finthakket)
1
mellemstor ananas
1
rød snackpeberfrugt
2
forårsløg
4
spsk sød chilisauce
2
lime
Tilbehør:
4
dl jasminris
evt.
300 g sukkerærter
*
Sådan laver du Sojastegt kalkunbryst med ananassalat:
Brun
kalkunbrystet på alle sider i en stegegryde med olie.
Tilsæt
sojasauce, hvidløg og ingefær.
Læg
låg på gryden og lad stegen simre ved svag varme i 10 min.
Vend
stegen og lad den simre 10 min. på den anden side.
Sluk
for blusset og lad brystet trække 10 min. i gryden under låg.
Skær
skrællen af ananassen.
Skær
den i kvarter og skær den hårde kerne i midten væk.
Skær
frugtkødet i tynde skiver.
Skær
peberfrugten i meget små terninger og forårsløgene i skiver.
Rør
chilisauce og limesaft sammen.
Bland
ananas, forårsløg og peberfrugter grundigt sammen med dressingen.
Skær
kalkunbrystet i tynde skiver, anret dem på et fad og dryp stegeskyen over.
Server med ananassalat og kogte ris og evt. dampede
sukkerærter.
Tips: I stedet for kalkun kan du bruge kyllingebryster, som
kun skal stege 5 min. på hver side og trække 5 min.
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og opskriften er
bedst i test - 5 kokkehuer
Kilde: Hjemmets bedste MAD