Solbær hører til ribsfamilien. Bærrene hænger i klaser, og de modne solbær er sorte og saftspændte, men bliver bløde selv ved nænsom berøring. Skal solbærret spises naturel eller bruges til kompot, grød eller bagværk (tærter), er de helt modne bær at foretrække, fordi velsmagen er størst her. Vil man derimod
sylte solbær, bør man vælge faste, men knap modne bær, fordi de indeholder en større
mængde frugtsyre, pektin, der befordrer geleringsevnen og giver syltetøj og gelé
en bedre konsistens.
Solbær er i reglen ribbede, når de købes, ellers må det gøres,
i hvert fald til grød, syltetøj og lignende.
Til gelé er det overflødigt.
Sæsonen er ret kort, juli-august. Solbær fås også frosne. Holdbarhed i
fryser: 1 år.
Solbær er sundhedsbomber, sprængfyldt med C-vitaminer. Mindre velegnede som
spisebær på grund af den stærke, lidt bitre smag. Men fine sammen med ribs. Specielt
gode til saft og gelé.
Solbær hører til de mest
C-vitaminrige bær. Det lille sorte bær spises sjældent naturel på grund af den stærke
smag. Det bruges til grød, syltning og dessert.
Solbær kan fryses med
eller uden sukker
Se de bedste opskrifter med Solbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------