Den traditionelle hovedret med kartofler og løg, som er
kendt under navnet "tortilla" i Spanien, præsenteres her i en magrere
version, nem at lave.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30-35 min. 6 portioner
# Ingredienser
6 mellemstore kartofler, à 150 g
1 spsk olie (margarine)
1 stort løg, 150 g
4 store æg
1-2 dåser ansjosfileter
2 spsk hakket persille
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne og læg dem i en gryde.
Hæld så meget kogende vand på, at det knapt dækker
og forkog kartoflerne i 10 min.
Hæld vandet fra og lad dem svale af.
Pil kartoflerne og skær dem i 3 mm tykke skiver.
2. Opvarm olien på en pande til den er hed, men ikke
rygende.
Læg kartoffelskiverne i lag og dryp med lidt olie.
Skru ned og steg kartoflerne i 5 min.
Vend dem nu og da.
Hvis de sætter sig fast, så tilsæt lidt mere olie.
Hak løget fint, bland det i kartoflerne og steg til
kartoflerne er møre, ca. 10 min.
Vend forsigtigt undervejs.
3. Pisk æggene sammen i en skål, til en skummende masse.
Hæld væden fra ansjoserne og hak dem.
Rør ansjoser, persille, kartoffel- og løgblandingen i æggemassen.
Rør forsigtigt rundt til det hele er blandet.
Smag evt. til med lidt salt og hvid peber.
4. Tør panden af med køkkenrulle.
Gnid den med olie.
Varm panden op til jævn varme.
Hæld blandingen på panden og glat overfladen.
Steg til skorpen er fast og gylden, 3-5 min.
Læg en stor flad tallerken eller et låg over og
vend omeletten.
Lad den langsomt glide ned på panden, med
den ustegte side nedad og
steg den gylden på den anden side, 3-5 min.
Lad den glide over på et serveringsfad.
Skær den i lagkagesnitter og server.
Spansk omelet:
Pr. portion: Energi: Kcal 217 = kj 911
Kulhydrat 24 g Protein 10 g Fedt 9 g (37%) Fibre 2 g
• Kartofler indeholder kun en anelse fedt.
• olie er rig på enkeltumættet fedt.
Tips:
Forkog kartoflerne i 10 min, inden de pilles og skives.
Dette mindsker oliemængden, som ellers kan blive ret
stor i en spansk omelet.
Når du har stegt kartofler og løg, så tørrer du
panden med et stykke køkkenrulle.
INFO: Spansk omelet eller spansk tortilla er en traditionel
ret fra Spanien. Fejret som nationalret af spaniere, er det en væsentlig del af
det spanske køkken. Det er en æggekage lavet med æg og kartofler, eventuelt
inklusive løg. Det serveres ofte ved stuetemperatur som en tapas
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..