Denne vidunderlige blanding af fisk, kylling og grønsager, er tilberedt i en stor smedejernsgryde. Det er bare at tage for sig af
retterne.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
2 kyllingebryster
1 stort løg
2 store tomater
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
250 g blæksprutte
8 blåmuslinger
4 tsk olie
½ tsk safran
2½ dl ris
1 liter hønsebouillon
150 g frosne grønne ærter
12 store rejer, pillede
* Tilberedning
1. Skær kyllingebrysterne i 2 cm store tern.
Pil og hak løget.
Udkern og hak tomaterne.
Rens og striml peberfrugten.
Pil og pres hvidløget.
Skær blæksprutten i skiver.
Skrub muslingerne.
2. Sæt ovnen på 175 °C.
Opvarm olien i en smedejernsgryde ved jævn varme.
Tilsæt kylling og løg og brun i 5 min, rør rundt nu og da.
Tilsæt tomater og steg yderligere 2 min.
3. Tilsæt peberfrugt, hvidløg, blæksprutte, safran, ris og
bouillon. Rør godt rundt.
Lad det simre under låg ca. 10 min.
4. Rør ærterne i.
Læg rejerne på og tryk dem forsigtigt ned i risene.
Sæt i ovnen i 10 min.
Damp muslingerne i kogende vand til de åbner sig.
Kasser de muslinger som stadig er lukkede.
Læg muslingerne på toppen af paellaen og server straks.
VARIATION
Blæksprutter findes i mange varianter hos fiskehandleren.
Brug fx calamares i stedet for blæksprutter.
Rejerne kan erstattes med krebsehaler.
Spansk paella:
Pr. portion: Energi: Kcal 400 = kj 1680
Kulhydrat 42 g Protein 40 g Fedt 8 g (18%) Fibre 5 g
• Skaldyr er en god protein- og jodkilde.
• Ris giver komplekse kulhydrater og fibre.
Tips:
Forbered blæksprutten ved at fjerne det gennemsigtige,
lidt hårde skelet fra kroppen, inden den skæres i ringe.
Muslingens "skæg" sidder langs med muslingens
skal.
Fjern skægget med en kniv inden muslingen tilberedes.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.