Grillstegte spareribs er altid meget populære, og de kan
krydres med en lang række forskellige marinader eller saucer.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 45 min.
# Ingredienser
900 g spareribs / svineribben
2 spsk solsikkeolie
1 tsk sesamolie
2 fed hvidløg, pressede
2½ cm frisk ingefær, revet
1½ dl
blommesauce
2 spsk tør
sherry
2 spsk
hoisinsauce
2 spsk sojasauce
4-6 forårsløg, pynt (kan udelades)
* Tilberedning
1. Pynt: Skær forårsløgene i stykker på ca. 7½ cm.
Begge ender skæres i tynde strimler, men sådan at de hænger
sammen på midten.
2. Læg dem i en skål med vand og isterninger i mindst 30 min,
til enderne begynder at krølle.
Lad dem ligge i vandet, til de skal bruges.
3. Køber du et helt ribbensstykke, skæres benene fra
hinanden.
Bring en stor gryde med vand i kog og tilsæt ribbenene.
Kog dem 5 min og afdryp dem godt.
4. Varm olierne i en gryde, tilsæt hvidløg og ingefær og
svits for svag varme 1-2 min.
Rør blommesauce, sherry, hoisin- og sojasauce i og varm det
igennem.
5. Ribbenene pensles med saucen og grilles over varme kul i
5-10 min.
Flyttes til en køligere del af grillen og grilles yderligere 15-20 min.
Pensles hyppigt med resten af saucen.
Pyntes og serveres.
Næringsindhold:
Kalorier 590. Sukker 1 g. Proteiner 26 g. Fedt 51 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 17 g.
Kokkens tip
Forkogning af ribbenene fjerner overflødigt fedt, så de ikke
sprutter, når de grilles. Lad dig ikke slå ud af den store mængde, der er kun
lidt kød på hvert, og de er ret billige.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød Svinekød Kalvekød Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.