Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Udvandes: 12 timer Grilltid: ca 6 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Spegesild, krakket
4 hele spegesild
olie til grillristen
Trækulsgrill
*
Sådan laves Spegesild, krakket
1. Skrab sildene glatte og rene.
Fjern hoved, hale og finner.
Udvand sildene i rigeligt, koldt vand i mindst 12 timer, og
skift vandet et par gange.
Det skal være godt salt, men ikke sviende at smage på.
2. Sæt grillen i gang ca ½ time før den skal bruges.
Glødelaget skal være tykt og hvidt og uden flammer.
3. Tag sildene op og tør dem.
Pensl sild og grillrist med olie.
Anbring risten ca 10 cm fra glødelaget og grill fisken 3-4 min.
på hver side.
Skindet skal være så sprødt, at det »krakker«.
Server straks.
Tips: Spis pillekartofler, Kartofler, stuvede
eller Kartofler,
råstegte til.
Og/eller godt rugbrød med smør.
Krakket sild egner sig ikke til ovn-grillning, men det er
let at grille dem i et såkaldt fiskegrillnet, det hører til velassorteret grillværktøj.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------