De små lækre frikadeller
er lige til at tage med og passer perfekt til den lækre tomatsalat, der får fylde
af perlebyg og cremet fetaost. Retten er et kæmpe hit ✅
30 små frikadeller +
salat til 4 Arbejdstid: ca 1 time
# Ingredienser
Kyllingedeller:
1 rød chili
500 g hakket
kyllingekød
1 tsk salt
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 æg
4 spsk rasp
½ dl danskvand
olie til stegning
Tomatsalat:
100 g perlebyg
1 håndfuld
krydderurter, fx basilikum, persille, kørvel
750 g blandede
tomater
1 rødløg
100 g fetaost
2 spsk olie
salt og peber
* Tilberedning
Kyllingedeller:
1. Flæk chilien, og
skrab kernerne ud. Hak chilien fint.
2. Rør kød med salt,
og rør dernæst med chili, presset hvidløg, spidskommen, æg, rasp og danskvand
i.
Lad farsen hvile i
køleskabet i ca 30 min.
3. Varm olien på en
slip let-pande.
Form farsen til små
frikadeller - ca 30 stk - og steg i ca 3 min på hver side.
Server gerne frikadellerne med chilisauce.
Tomatsalat:
4. Kog perlebyg som
angivet på emballagen.
Afdryp og afkøl
byggen.
5. Hak
krydderurterne.
Skær halvdelen af
tomaterne i både. Resten i skiver.
Hak løget fint.
Vend tomater med
perlebyg, krydderurter, løg og fetaost skåret i tern.
Dryp olien over salaten,
og smag til med salt og peber.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.