Stegt spidskål med
chimichurri
Spidskål-slaw
Bagt spidskål
Stegt spidskål med chimichurri
En delikat sydamerikansk salsa løfter spidskål til et nyt
niveau. Spis spidskålen som en ret for sig selv eller server den som makker til
en bøf. Tilberedningstid: 15 minutter
# Ingredienser
1 spidskål
1 dl god olie
1-2 spsk. æbleeddike
1 rød chili
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron, revet skal fra
1 bundt bredbladet persille
* Sådan gør du:
Skær spidskålen i kvarte og skyl stykkerne rene under hanen.
Giv kålen stegeskorpe på en pande ved høj varme på begge skæreflader og steg
færdig ved lav varme, til den er mør, men stadig med bid – ca. 10-15 minutter.
Imens laves en chimichurri ved at blande hakket persille, revet hvidløg og
chili i små tern med olie, eddike og revet citronskal. Smag til med salt og
peber og evt. citronsaft. Server spidskålen med det samme og hæld chimichurrien
over umiddelbart inden.
INFO: Chimichurri er en ubehandlet sauce, der bruges både
til madlavning og som et bordkrydderi til grillet kød. En specialitet fra
Argentina og Uruguay, saucen kommer i en grøn og en rød version. Den er lavet
af finhakket persille, hakket hvidløg, olie, oregano og rødvinseddike.
Til toppen
Spidskål-slaw
En mildere udgave af en klassisk coleslaw med spidskål, som
du kan servere som tilbehør til fisk eller noget fra grillen. Tilberedningstid:
10 minutter
# Det skal du bruge:
1 spidskål
5 dl cremefraiche 18%
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk sukker
1 usprøjtet citron, revet skal af
salt
* Sådan gør du:
Rens spidskålen og skær den i tynde strimler, gerne på
mandolinjern, hvis du har en.
Cremefraichen røres til dressing med salt, sukker,
citronskal og spidskommen.
Husk at smage til.
Vend kålen med så meget dressing, at den er ”coated”, men
uden at sejle i dressing.
Til toppen
Bagt spidskål
En alsidig og super simpel udgave af spidskålen, som
fungerer godt med fisk, fjerkræ eller vildt.
Tilberedningstid: 20 minutter
# Ingredienser
1 spidskål
smør
dild
salt
* Sådan gør du:
Halvér spidskålen på langs og fordel et godt lag smør på
skærefladen.
Drys med salt og bag i 15 min ved 200 °C.
Pynt med lidt dildkviste og servér kålen på et fad, så du
kan skære ud ved bordet.
Til toppen
Se alle de bedste opskrifter med Spidskål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------