Her får du tempura i flere spændende udgaver. Fx litchi-tempura
med pistacienødder, litchi-tempura med rosenblade, litchifrugter med hvid
chokolade, litchi-kugler
Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 20 min. 6 personer.
# Ingredienser
450 g litchifrugt fra dåse
2 stænger vanilje
40 g smør
150 g melis
3 æg
50 g hvedemel
1¼ dl piskefløde
30 g kværnede mandler
1 spsk sesamfrø
olie til dybstegning
* Tilberedning
Lad litchifrugterne dryppe af.
Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.
Smelt smørret, tilsæt sukker og vaniljekorn, og
rør med et piskeris, til det er luftigt og cremet.
Adskil æggeblommer og -hvider. Pisk hviderne stive.
Rør æggeblommer, mel, fløde og kværnede mandler.
Tilsæt vanilje-smørret, og rør, til dejen er jævn og glat.
Fold forsigtigt æggehviderne i dejen.
Rist sesamfrøene på en lille pande. Sæt til side.
Opvarm olien til dybstegning.
Dyp litchierne i dejen og dernæst i den meget varme olie.
Lad dem tage farve nogle få minutter, tag dem op, og
dryp af på køkkenrulle.
Fortsæt med små portioner ad gangen.
Drys med sesamfrø, og server dem lune.
Litchi-tempura med pistacienødder
Udskift mandelmelet med 30 g kværnede pistacier, og
sesamfrøene med afskallede, ristede pistacienødder.
Litchi-tempura med rosenblade
Giv dejen ekstra karakter med2 spsk rosensirup og
kandiserede rosenblade.
Litchifrugter med hvid chokolade
Dyp i stedet litchifrugter i smeltet hvid chokolade.
Litchi-kugler
Smuldr 3 riskager, og ælt dem med50 g kværnede mandler,
40 g flormelis, 40 g revet kokos, 7 hakkede cocktailbær,
8 litchi skåret småt ud og 7 spsk usødet kondenseret mælk.
Form små kugler, køl af, og drys med flormelis.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Tempura
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------