Et lækkert og smukt
grillspid. som ikke behøver blive så dyrt at tilberede, hvis du holder øje med
de gode tilbud, der er en gang imellem, på laks og rejer. Det smager saftsuseme
godt.
Tid: 20 min + 2
timer til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
400 g benfri laksefilet
500 g rejer med skal
2 grønne peberfrugter
1 flaske teriyaki-sauce
(250 ml)
5 cm porre
½ rød peberfrugt
1-2 tsk stødt ingefær
* Fremgangsmåde
1. Skær fisken i 2x2
cm store tern. Pil rejerne.
2. Skær den grønne peberfrugt
i 2x2 cm store tern, men gem ½ peberfrugt.
3. Sæt laks, rejer
og peberfrugt skiftevis på 4 grillspid.
Læg spiddene på et
stort fad.
Kom teriyaki-saucen
over og lad spiddene marinere 2 timer i køleskabet.
4. Tag spiddene op
og dup dem tørre med køkkenrulle.
Grill dem på
havegrillen, i en grillpande eller i ovnen ca 4 minutter på hver side.
5. Hak resten af den
grønne peberfrugt samt porre og rød peberfrugt fint.
6. Bring marinaden i
kog. Tilsæt grønsagerne. Smag til med ingefær.
7. Server spiddene
med den gode sauce og løse ris.
Tips: I stedet for laks kan du bruge en fast hvid
fisk, fx helleflynder.
INFO: Teriyaki er en japansk måde at tilberede mad på, hvor
fisk, kød og grønsager marineres med en speciel teriyaki-sauce og derefter
grilles eller steges. Teriyaki-sauce er en blanding af sojasauce, mirin eller
sake og sukker eller honning og er ansvarlig for glansen, at kødet er mørt og
rettens særlige smag.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk Skaldyr eller med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------