Teriyakisauce er en
krydret soyablanding, som giver god smag til saucer, dressinger eller
gryderetter - du kan også anvende den i en marinade.
Tid: 25-30 min plus
30 min til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
4 portions regnbueørreder
(foreller) a ca 300 g
3-4 forårsløg
1 ds. ananas i
skiver (ca 220 g)
1 tsk salt
persille
MARINADE:
2 dl teriyakisauce
1 dl ananasvæde (fra
ananasdåsen)
* Fremgangsmåde
1. Bland
teriyakisaucen med ananasvæden til en marinade.
2. Rens og skyl
fiskene.
3. Skyl og striml
forårsløgene.
Del ananasskiverne i halve.
4. Drys fiskene
indvendig med salt og pensl dem med marinade.
Fyld fiskene med forårsløg og ananas.
Luk bugen til med
tandstikkere.
5. Læg fiskene på et
fad med kanter. Hæld marinaden på.
6. Mariner i
køleskab ca 30 min.
7. Tag fiskene op og
dup dem tørre.
Grill dem på begge
sider i ovn eller over gløder.
Pensl fiskene med
marinaden et par gange under grillningen.
8. Pynt med
persille.
Server gerne med
grillede grønsags-spid med zucchini, peberfrugt og løg.
Spiddene kan grilles
samtidig med fisken på grillens yderkanter.
blandet salat og brød hører også
til.
Tips: Skiver af fersk laks eller fiskespid kan
marineres med samme marinade. I øvrigt grilles og serveres på samme måde som
anvist.
Ordet ”teriyaki” kommer af ”teri”, som betyder ”glans” og
”yaku”, som betyder ”grille” og ”stege”.
Teriyakisaucen bruges som tilbehør til stegt og grillet kød,
fisk eller kylling samt som smagsgiver til nudler og wokretter. Køb den færdig
eller lav den selv; Teriyakisauce
Se alle de bedste opskrifter med Forel eller
andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------