Logo

Terrine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Terrine 

 
Terrine: Ordet er fransk, oprindeligt "terrin", senere også om indholdet. Ordet henviser også til andre fødevarer, kogte eller serveret i fad af samme navn; terrine.

 
Terrin (fransk udtale: [tɛ.ʁin]) refererer oftest til et fransk farsbrød, der ligner en paté lavet med mere groft hakkede ingredienser. Terriner serveres normalt kolde eller ved stuetemperatur.

 
Terrine, bagt, krydret fars af kød, fisk, fjerkræ og grønsager, ofte med hele stykker af fisk, kød og indmad. Nogle terriner er lavet med vildt, som hjorte og er typisk franske.

 
De fleste terriner indeholder en stor mængde af fedt samt svinekød, selv om det ofte ikke er den vigtigste ingrediens;

 
Se fx Brisselterrine, Dueterrine, Fisketerrine, Grønkålsterrine, Grønsagsterrine, Hareterrine, kold, Hønseterrine med bouillonsyltede urter, Lakseterrine med kørvelsauce og Skaldyrsterrine med krydderurtesauce.


Terrine 
Pate Terrine fra Le Creuset

 

Se alle de bedste opskrifter med Terrine

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 6.870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her