Terrine: Ordet er fransk, oprindeligt "terrin", senere også om indholdet. Ordet henviser også til andre fødevarer, kogte eller serveret i fad af samme navn; terrine.
Terrin (fransk udtale: [tɛ.ʁin]) refererer oftest til et
fransk farsbrød, der ligner en paté lavet med mere groft hakkede ingredienser.
Terriner serveres normalt kolde eller ved stuetemperatur.
Terrine, bagt, krydret fars af kød, fisk, fjerkræ og
grønsager, ofte med hele stykker af fisk, kød og indmad. Nogle terriner er
lavet med vildt, som hjorte og er typisk franske.
De fleste terriner indeholder en stor mængde af fedt samt
svinekød, selv om det ofte ikke er den vigtigste ingrediens;
Se fx Brisselterrine,
Dueterrine, Fisketerrine, Grønkålsterrine,
Grønsagsterrine,
Hareterrine, kold, Hønseterrine
med bouillonsyltede urter, Lakseterrine
med kørvelsauce og Skaldyrsterrine
med krydderurtesauce.
Pate Terrine fra Le Creuset
Se alle de bedste opskrifter med Terrine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------