Lækker thai inspireret kyllingeoverlår med frisk ingefær og
kokoscreme. Den er super nem at lave, og så smager den altså bare fantastisk,
prøv i dag
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 55 min. Antal kuverter: 4
# Ingredienser
8 udbenede kyllingeoverlår
60 g hvedemel
1 spsk olie
1 spsk ekstra olie
2 mellemstore hakkede løg
2 tsk revet frisk ingefær
1 knust hvidløgsfed
1 tsk sambal oelek
3 dl kokoscreme
1 spsk fiskesauce
1 spsk gurkemeje
1 spsk farin
2 spsk limesaft
1 spsk finthakket citrongræs
0,6 dl hakket frisk koriander
4 hakkede forårsløg
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 180 °C.
Skær fedt og sener fra kyllingekødet.
Vend det i mel og ryst det overskydende mel af.
Varm olien i en tykbundet gryde.
Steg kødet hurtigt i små portioner ved mellemhøj varme,
indtil det er godt brunet.
Tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle.
2. Varm den ekstra olie i gryden.
Kom løg, ingefær, hvidløg og samba! oelek i gryden og rør i
1 minut,
eller indtil duften breder sig.
Tilsæt kokoscreme, fiskesauce, gurkemeje, sukker, limesaft
og
citronsaft og rør, indtil det er varmet igennem.
Tag gryden af varmen.
3. Læg kyllingekødet i et stort ildfast fad.
Hæld saucen over kødet og bag det i 45 min, eller indtil
kyllingen er mør.
Pynt retten med hakket frisk koriander og forårsløg.
Tips:
Retten bliver bedst, hvis den tilberedes kort tid inden
servering.
Brug citronsaft i stedet for limesaft, hvis det foretrækkes.
Frisk citrongræs kan fås i asiatiske specialforretninger.
1.
2.
3.
Se alle de bedste opskrifter med kyllingeoverlår
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.