Prøv disse udsøgte, bløde og luftige vafler sammen med en skefuld abrikosfløde. Dette er ikke kun en succésret for børnene.
• Ikke smuttede, hakkede mandler og fuldkornsmel, giver
vaflerne de nødvendige fibre, vitaminer og mineraler.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 8 stk.
# Ingredienser:
75 g smør eller margarine, blødt
½ dl flydende honning
2 tsk vaniljesukker
3 æg
2 dl grahamsmel
75 g hakkede mandler
½ tsk bagepulver
2 dl mælk
1¼ dl yoghurt naturel
½ tsk reven citronskal
ABRIKOSFLØDE:
4 abrikoser
2 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
* Tilberedning:
1. Bland fedtstof, honning og vaniljesukker.
Del æggene. Pisk hviderne til fast skum.
Rør blommerne i fedtstof/honningmassen.
2. Bland mel, mandler og bagepulver og rør
det lidt ad gangen i æggeblommeblandingen.
Tilsæt, mælk, yoghurt og reven citronskal
og bland det godt.
Vend til slut de hårdt piskede æggehvider i.
3. Skyl og halver abrikoserne. Fjern stenene.
Skær frugtkødet i strimler og mix halvdelen
af dem til en puré.
4. Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukkeret.
Bland det med puréen og resten af abrikosstrimlerne.
5. Smør vaffeljernet med fedtstof og varm det
op til jævn varme.
Hæld ca. 1 dl vaffeldej på jernet og bag.
Gentag med resten af dejen.
Hold vaflerne varme, til de skal serveres.
Server abrikosfløden til.
Vafler med yoghurt og mandler:
Pr. portion: Energi: Kcal 330 = kJ 1386
Kulhydrat 16 g Protein 8 g Fedt 26 g (71%) Fibre 1 g
Tips:
Marmorvafler: anvend hvedemel.
Erstat yoghurt og mælk med 2 dl piskefløde.
Bland halvdelen af dejen med 1 spsk kakao og 1-2 spsk sukker.
Hæld ca. ½ dl hvid dej og ca. ½ dl kakaodej direkte på
vaffeljernet og bland dejen med en gaffel.
Bag vaflerne på sædvanlig måde.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.