Hjemmebagte valnøddeboller - her får du en skøn opskrift på
lækre og nemme boller med valnødder som smager virkelig skønt - få opskriften
her.
Ca 20 boller.
Hævetid: godt 1 time. Bagetid: 15-20 min.
# Ingredienser
40 g gær
3 dl mælk
3 spsk smør
150 g (2½ dl)
fuldkornsmel
100 g valnøddekerner
2 tsk salt
500 g (8½ dl)
hvedemel
æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
den håndvarme mælk.
Smelt smørret i
væsken.
2. Kom
fuldkornsmelet og de grofthakkede valnødder (gem lidt til drys) i sammen med
salt og så
meget hvedemel, at dejen kan
slås sammen.
3. Hæld den ud på et
melet bord og ælt den færdig.
Den skal være ret
blød.
Stil den til hævning
på et lunt sted, tildækket, i 45 min.
4. Del dejen i ca 20
boller, der formes med melede hænder.
Sæt dem på bagepapir
på bagepladen.
Lad dem efterhæve 15-20 min.
Klip dem evt. op i toppen med en saks.
De skal pensles med
æg og drysses med hakkede valnødder.
5. Bag bollerne midt
i en varm ovn ved 225 °C i 15-20 min.
De må ikke blive for
mørke.
Lad dem køle af på
bageristen.
Tips: Du kan evt
tilsætte en kop tørrede tranebær under punkt 2.