Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: ca 40 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Valnøddegrovbrød
25 g gær
2 dl vand
1 dl ymer eller A-38
25 g smør
½ tsk salt
100 g valnøddekerner (2 dl)
100 g rugmel (ca. 2 dl)
350 g hvedemel (ca. 6 dl)
æg til pensling
*
Sådan laves Valnøddegrovbrød
1. Lun vandet let (35 °C), og rør gæren ud heri.
Tilsæt blødt smør, ymer (A-38) og salt.
2. Hak nødderne groft (gem nogle til drys) og kom dem sammen
med rugmelet i dejen.
Rør dejen godt sammen.
3. Tilsæt gradvis under omrøring resten af melet og ælt til
sidst dejen igennem på et melet bord.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.
4. Tag dejen op, ælt den atter igennem, og form den til et
stort, rundt brød.
Lad brødet efterhæve tildækket på en smurt letmelet plade i ½
time.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Pensl brødet med sammenpisket æg, rids et kryds, drys med
resten af de hakkede valnødder og bag brødet i ca 40 min. midt i ovnen, til
brødet er gyldent og gennembagt.
Det skal lyde hult, når man banker på det.
Lad det køle af på bageristen, utildækket.
Tips: Server brødet til ostebord eller salatbord.
Eller som tilbehør til fyldige supper.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Valnød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------