Hjemmelavet vandbakkelseskrans giver med garanti ros fra gæsterne. Denne vandbakkelskrans er fyldt med hjemmelavet råcreme og pyntet med chokolade
6-8 pers.
# Ingredienser
2 dl vand
100 g smør
½ tsk sukker
100 g hvedemel
2-3 æg
Råcreme:
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
korn fra ½ stang vanilje
¼ liter piskefløde
Pynt: 50 g overtrækschokolade
* Tilberedning
Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde.
Kom sukker og mel i på en gang og rør dejen godt.
Varm den igennem til den slipper gryde og ske.
Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt.
Pisk æggene let sammen et ad gangen og
tilsæt dem til dejen lidt efter lidt under stadig omrøring.
Dejen må ikke være for lind.
Tegn en cirkel på et stykke bagepapir (ca. 20 cm i
diameter).
Læg papiret på en bageplade.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt en ring ud på den
tegnede cirkel.
Sprøjt endnu en ring udenfor den første, og helt tæt op ad
denne.
Fordel resten af dejen ovenpå de to første ringe.
Bag kransen nederst i ovnen i ca. 35 min ved 200 °C.
Luk ikke ovndøren op de første 20 min af bagetiden,
da kransen så· falder sammen.
Inden servering:
Pisk æggeblommer med flormelis og vaniljekorn.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt ned i æggemassen.
Hæk den afkølede krans og læg den sammen med råcreme.
Pynt med smeltet overtrækschokolade.
Tips:
Piskning af flødeskum:
Det er vigtigt, at både fløde, skål og piskeris er kolde.
Det er bedst at anvende en skål med rund bund og sørge for,
at noget af piskeriset holdes over fløden under piskningen,
for at få pisket så meget luft ind som muligt.
Frysning af piskefløde:
Piskefløde egner sig bedst til frysning, når den er pisket
til skum.
Bør ikke opbevares i fryseren mere end en måned.
Osteboller af vandbakkelsesdej
38-40 stk.
# Ingredienser
1 portion vandbakkelsesdej uden sukker
200 g revet mild Danbo 45%
½ tsk groft salt.
Tilbehør: Solbærsyltetøj eller bladselleri.
* Tilberedning
Følg fremgangsmåden som til vandbakkelseskrans,
men tilsæt ost og salt, når opbagningen slipper gryden.
Afkøl, og tilsæt derefter æggene.
Form dejen med en ske til valnødde-store boller og
kog dem i varm olie til de er hævede og lysebrune.
Læg dem på fedtsugende papir. Server bollerne varme.
Se alle de bedste opskrifter med Vandbakkelse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.