Logo

Vandmelon - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandmelon - info

En god vandmelon er sød og utroligt saftig, men det er ikke til at se på skallen, om den er moden eller ej. Bliv inspireret til opskrifter med Vandmelon. Trods et stort vandindhold på 92 %, er vandmelon også fuld af vitaminer og antioxidanter.

 
Vandmelon er en af de mest kendte eksotiske frugter i Danmark. Den stammer oprindeligt fra Afrika, men bliver nu dyrket mange andre steder, bl.a. ved Middelhavet. Nord for alperne er det for koldt at dyrke vandmelon – selv i drivhus er det normalt ikke umagen værd.

 
Vandmelon. Engelsk: Watermelon. Latin: Citrullus vulgaris
 
Sæson: Dansk: -. Import: april-september

 
Holdbarhed: 5-7 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Skrællen spises ikke. Kernerne kan fjernes, men da de er meget nærende kan de sagtens synkes. Svind: ca 50%
Anvendes natural. Prøv fx kold vandmelonsuppe med vaniljeis til dessert.

 
Frysning: Vandmelonen kan blendes (uden kerner), evt. sigtes kernerne fra efter den er blendet, og herefter kan saften fryses.

 
Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.


Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes. Vandmeloner ses oftest som runde eksemplarer, men de kan også findes som cylinderformet. Farven på skrællen kan variere fra helt grøn, eller som den ses herhjemme, let marmoreret med lysegrønne og mørkegrønne felter.


Smagen er mild og svagt sødlig og har et meget lavt sukkerindhold.
Det røde frugtkød indeholder ca. 95% vand og små sorte kerner. Vandmeloner med gult frugtkød er fremkommet ved forædling. Både de røde og de gule meloner kan findes uden kerner.

 
Opskrifter med Vandmelon

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her