En god vandmelon er sød og utroligt saftig, men det er ikke til at se på skallen, om den er moden eller ej. Bliv inspireret til opskrifter med Vandmelon. Trods et stort vandindhold på 92 %, er vandmelon også fuld af
vitaminer og antioxidanter.
Vandmelon er en af de mest kendte eksotiske frugter i
Danmark. Den stammer oprindeligt fra Afrika, men bliver nu dyrket mange andre
steder, bl.a. ved Middelhavet. Nord for alperne er det for koldt at dyrke
vandmelon – selv i drivhus er det normalt ikke umagen værd.
Vandmelon. Engelsk: Watermelon. Latin: Citrullus vulgaris
Sæson: Dansk: -. Import: april-september
Holdbarhed: 5-7 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: Skrællen spises ikke. Kernerne kan fjernes, men
da de er meget nærende kan de sagtens synkes. Svind: ca 50%
Anvendes natural. Prøv fx kold vandmelonsuppe med vaniljeis til dessert.
Frysning: Vandmelonen kan blendes (uden kerner), evt. sigtes
kernerne fra efter den er blendet, og herefter kan saften fryses.
Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og
vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det
fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i
frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme
sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes. Vandmeloner
ses oftest som runde eksemplarer, men de kan også findes som cylinderformet.
Farven på skrællen kan variere fra helt grøn, eller som den ses herhjemme, let
marmoreret med lysegrønne og mørkegrønne felter.
Smagen er mild og svagt sødlig og har et meget lavt sukkerindhold.
Det røde frugtkød indeholder ca. 95% vand og små sorte
kerner. Vandmeloner med gult frugtkød er fremkommet ved forædling. Både de røde
og de gule meloner kan findes uden kerner.
Opskrifter med Vandmelon
Tilbage til Råvarer.