Vandmelon (Citrullus lanatus synonym: Citrullus vulgaris) er en af de mest kendte eksotiske frugter i Danmark. Den stammer oprindeligt fra Afrika, men bliver nu dyrket mange andre steder, bl.a. ved Middelhavet. Nord for alperne er det for koldt at dyrke vandmelon – selv i drivhus er det normalt ikke umagen værd. Jorden skal være fugtig og luften tør, og der skal være
masser af sol for at planten trives bedst. For nomaderne i Kalahari-ørkenen er
den vildtvoksende vandmelon stadig livsvigtig.
Når vandmelonen er moden, har den en glat grøn skal og et
saftigt, rødt kød. Den kan fås både med og uden kerner. Man kan høre om
vandmelonen er moden ved at banke let på skallen. En rungende lyd viser, at den
er klar til at spise. Vandmelonen er den melon med mest vand i. Den har en
vandprocent på helt op til 90%.
Frugten kaldes vandmelon ligesom planten. Kun frugtkødet
spises. Vandmelon kan spises som den er. Den skæres blot i både/stykker og det
røde kød spises. Kødet kan desuden bruges i fx frugtsalat eller drinks.
Eventuelt kan det sammensættes med andre frugter på et lille spyd. Til fest kan
man lave et hul i toppen af vandmelonen og gennem ca 24 timer hældes der vodka ned
i hullet med jævne mellemrum, når vodkaen er blevet suget op af kødet. Derefter
kan den spises i både/stykker. Husk at informere gæsterne om det, inden de
sætter sig i bilen på vej hjem!
Vandmelon - se Melon
Se de bedste opskrifter med Vandmelon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------