Syltning Syltetøj. Arbejdstid: ca 40 min. Kogetid i alt: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Vandmelonmarmelade
1 kg vandmelon (uden skal og kerner)
1 kg sukker (11 dl)
1¾ dl vand
1 usprøjtet citron
1 stang vanilje
Sylteglas
*
Sådan laves Vandmelonmarmelade
1. Skær det faste melonkød i små terninger og vej dem.
2. Læg melonterningerne i en gryde og hæld så meget koldt
vand ved, at det dækker.
Bring vandet i kog og hæld det straks fra.
3. Hæld igen så meget vand ved, at det akkurat dækker, bring
vandet i kog og hæld det fra.
4. Hæld koldt vand ved for tredje gang, bring vandet i kog
og lad melonterningerne koge ca 15 min. ved svag varme.
Hæld frugten i en sigte og lad den dryppe af.
5. Kog sukker og 1¾ dl vand sammen i en gryde, til sukkeret
er opløst.
6. Skær citronen i tynde skiver og læg dem i sukkerlagen.
7. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljebælg
og -korn i sukkerlagen.
8. Tilsæt melonterningerne og lad det hele koge ved svag
varme ca 1½ time, til marmeladen kan bestå geléprøven:
Dyp en tør ske i marmeladen og hold den så højt over gryden,
at marmeladen afkøles, idet den drypper ned fra skeen.
Når det sidste på skeen gelerer, er marmeladen færdig.
9. Tag gryden fra varmen.
Fjern vaniljebælgen og fyld marmeladen på rene sylteglas.
Bind/luk dem straks til.
Tips: Server marmeladen på ristet brød eller som
dessert med flødeskum (cremefraiche).
Hvis marmeladen koger for længe, bliver den for fast.
Sker det, kan den tilsættes lidt vand og koges op igen.
Se alle de bedste opskrifter med Vandmelon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------