Det vandige kød i vandmelon kan let omdannes til lækker, forfriskende
og appetitvækkende syltetøj. Vandmelon er lav på pektin og giver et godt resultat.
# Ingredienser
1 stor vandmelon
800-1.000 g melis
1 usprøjtet citron
½ stang vanilje
* Tilberedning
Vandmelonen deles i fire dele, og skræl, kerner og alle
hvide trevler fjernes.
Frugtkødet skæres i terninger og lægges til afdrypning i en
sigte i ½ time.
Melonterningerne vejes, og der tages 750 g melis pr. kilo
frugtkød.
Melis og melon blandes godt og trækker 1 time.
Citronen vaskes og tørres.
Størstedelen af den gule skal skrælles tyndt af. Saften
presses ud.
Vaniljestangen flækkes.
Alle tre ingredienser blandes med melonmassen og
koges i en stor gryde ved svag varme i 1-1½ time under
hyppig omrøring.
Efter en time laves en Geleringstest
Vaniljen tages op, og marmeladen fyldes på rene, skoldede
glas, der lukkes til.
Variation: Melonterningerne kan eventuelt blandes med
halve appelsinskiver.
Se også Syltet skal af vandmelon
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.