Her får du vaniljecreme i flere spændende udgaver. Vælg
mellem vaniljecreme med kaffe, med kakao, med likør eller Crème Bavaroise. Det
er frækt med creme.
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 5-10 min. 4 personer.
# Ingredienser
3½ dl sødmælk
1 stang vanilje + evt 2 til pynt
3 æggeblommer
75 g melis
* Tilberedning
Hæld mælken i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i mælken med en
kniv.
Lad stangen følge efter.
Bring mælken til kogepunktet for lav varme. Tag den fra
varmen.
Rør æggeblommer og sukker i en stor skål med en træske,
indtil blandingen er lys og luftig.
Tilsæt den varme mælk, og bland det godt.
Hæld blandingen i en ren gryde, varm det op, og
lad det simre sagte 5 min under stadig omrøring,
indtil cremen er tyk nok til at hænge ved bagsiden af en
ske.
Det må ikke koge - så skiller cremen.
Hæld cremen på en kande, og fjern vaniljestangen.
Køl helt at hæld blandingen i 4 glas, og sæt dem på køl.
Pynt hvert glas med½ stang vanilje.
Vaniljecreme med kaffe
Rør 3 spsk pulverkaffe i mælken.
Vaniljecreme med kakao
Tilsæt 3 spsk usødet kakao til mælken.
Vaniljecreme med likør
Rør 1 spsk kirch eller appelsinlikør i mælken efter
opvarmning.
Crème Bavarois
Rør 5 blade husblas udblødt i vand i den endnu lune creme.
Køl af og vend 2½ dl flødeskum i.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------