Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Kogetid: 30-40 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Ris,
vilde
100 g vilde ris (ca 1¼ dl)
3 dl vand
1 tsk salt
*
Sådan laves Ris, vilde
1. Skyl risen godt i koldt
vand.
2. Bring vand og salt i kog.
Tilsæt risen og rør, til vandet koger igen.
3. Læg låg på og lad risen koge
ved svag varme, til skallen springer, 30-40 min.
Koger risene for længe, åbner
skallerne sig helt, og risene bliver bløde.
Der skal stadig være bid i.
4. Lad risen dryppe af i en
sigte og server straks.
Tips: Kogetiden
kan variere. Smag på risen undervejs. Vilde ris er meget dekorative og kan
serveres alene, eller blandet med Ris, løse. Her
vil ca ⅓ vilde ris være passende.
Vilde ris. hvidvinskogt:
100 g vilde ris, 1 lille løg, 1
spsk olie, 2½ dl tør hvidvin.
Skær løget i små terninger og
svits dem klare i olien.
Rør risene i og rør, til de er
blanke. Spæd med hvidvinen.
Kog risene ved svag varme under
låg, til vinen er opsuget og de er møre, 30-40 min.
Se fx Svamperisotto
med vilde ris
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------